robin1år

Idag är det internationella vegandagen och det är ju verkligen värt att fira!
Likaså firas årsdag med bästa människan och lite mer som en bisak, alla helgons dag. Gjorde en överraskningsfrukost bestående av mangosmakande chiapudding under mandelspånstäcke. Denna var toppad med ”mini-vattenmelon” gjord av limeskalsklyfta fylld med melonsmakande agar-agar gelè. Till detta en mandarinpumpa, monsterfierad chokladboll, bär-spett, hjärtan gjorda med agar-agar, cashewgrädde och passionsfrukt.

Generellt för saker som görs med agar agar är ca 340 ml vätska och 1 tsk agar-agar pulver. Detta kokas sedan upp tillsammans och hälls i valfri form. Här gröpte jag ur en lime, delade den i två halvor, hällde i vätska som jag lät stelna och skar sedan till klyftor med hjälp av en vass kniv utan egg. Hjärtana gjordes genom att jag kokade upp ovanstående mängd agar-agar med koncentrerad vattenmelonsjuice. Hällde sedan vätskan i en grund, fyrkantig form och lät den stelna. Stansade sedan ut hjärtan med hjälp av pepparkaksform.

Aftonen avslutades mycket lyckligt med grymt prisvärd, sjurätters, vegansk (såklart) avsmakningsmeny på FARANG i Stockholm!

farang

farangmeny

www.farang.se