Veganska våfflor blir oslagbart frasiga och underbara!
Med diverse tillbehör blir de ett sant hallelujah moment!
För ett tag sedan ställde jag till med våffelkalas för några av mina vänner.
Utöver de gräddade härligheterna serverades björnbärssylt, vispad soyagrädde, Oatlys vaniljsås, jordgubbar, hackade nötter, kokosflarn, hackad mörk choklad, nötcreme, nachochips, jordnötsringar, smördegspiroger med kryddig vegofärs, physalis/melon/apelsin sallad smaksatt med citronmeliss, tandpetare med oliv, chili och kryddig chörizokorv från Astrid & Aporna.

image

FRASIGA VÅFFLOR ca 6 port.

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl havremjölk eller annan vegetabilisk mjölk
  • 100 g mjölkfritt margarin t-ex Carlshamn
  • Eventuellt ca 1 tsk salt & 2 msk sockerSmält smöret i en kastrull.
    Häll havremjölken i, förslagsvis, ett litermått.
    För att undvika klumpar- Häll under vispning ner mjölet, bakpulvret, saltet och sockret i mjölken.
    Tillsätt det smälta smöret.
    Pensla gärna våffeljärnet vid första gräddningen för att undvika att våfflorna fastnar.
    Grädda någon minut tills våfflorna blivit gyllene.

    image