Omelett med stekta trattkantareller, sockerärtor, rädisor och sås på vita bönor

omelett

TOFU OMELETT

  • 250 g tofu
  • 3 msk grädde, tex oatly iMat
  • Knappt 1 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 msk olja
  • Eventuellt 1 tsk no egg (kan uteslutas)


För fin färg, lägg till ca 1 msk gurkmeja. Krydda efter smak! 

Blanda ingredienserna med mixer. Vill du ha omelett med lite bitar i kan du spara lite av tofun tills du mixat klart och sedan smula i resterande bit i smeten.
Stek i rikligt med matfett. Att vända och steka båda sidorna är valfritt, beroende på vilken konsistens som önskas.

Gör något smarrigt att lägga ovanpå eller emellan en ihopvikt omelett.
Stekt svamp är alltid trevligt, tycker jag. Servera valfria grödor till och gärna några goda frön såsom sesam, eller solrosfrön.

En supersmarrig…

SÅS PÅ VITA BÖNOR

  • 1 konservburk med stora, vita bönor
  • Vitlök efter smak. Ca 3 klyftor, beroende på storlek
  • Citron eller limesaft motsvarande ca en halv citron
  • 2 tsk senap
  • 1/2 dl olja
  • Krydda med salt och lite peppar

    Mixa ihop allt till en göttig smet och späd ev. med vatten eller
    växtmjölk till önskad konsistens.

    trattisar