Världens enklaste soppa! Krämig och grymt god.

En återkommande rätt i mitt kök.


Vegansk ärtsoppa

GRÖN ÄRTSOPPA MED INGEFÄRA

  • 1 påse frysta, gröna ärtor
  • Oatly matlagningsgrädde 1-2 pkt
  • Färsk ingefära
  • Örtsalt och övriga kryddor efter smakpreferensKoka upp ärtorna i lite vatten.
  • Töm av vattnet och häll över havregädden- börja med ett paket.
    Riv i ca 2-3 cm ingefära. Mixa med mixerstav till en slät soppa.
    Späd till önskad konsistens med havregrädde.
    Krydda med örtsalt och övriga kryddor. Värm på!

    På övre bilden är soppan serverad med solrosfrön, stekt, smulat fejkon från Aastrid & Aporna, solrosskott, ugnsbakad portabellosvamp fylld med Zetas gröna olivcreme, physalisfrukter och ströbrödspanerad tofu.

    På nedre bilden är soppan toppad med rostad lök.

    image