Nyår firades in med storslagen temafest i historisk anda.
Och jag som älskar att svida upp mig i pråliga kreationer!
Aftonen var mycket lyckad med högt önskvärt sällskap och smarrigheter.
Desserten var mest fotogenique, varför den dokumenterades och fick hamna här. Vit choklad-mousse på punschgelebotten. Precis så slisksött och och gott som det låter. Och dessutom oförskämt enkelt att svänga ihop.

För två portioner såg processen ut såhär;
Punschgelen gjordes genom att ca 2 dl punsch snabbt kokades upp tillsammans med ca 1/2 – 3/4 tsk agar-agar. Detta hälldes sedan upp i glas, med ett hallon på botten, och läts stelna. En vit chokladkaka på 200 g smältes i vattenbad för att sedan vispas samman med 2 dl soyagrädde och 2 st söndersmulade digestivekex. Låt med fördel chokladen svalna något innan den vispas med grädden för att undvika att det bildas klumpar av värmeskillnaden. Häll gräddsmeten ovanpå gelèn då den stelnat.
Dekorera, svep, förundras!

dessert

balmasque  balma

bal masque

Se så stiliga alla var!