Hungriga var vi då rakt inte efter intag av jullunchen. Jösses!
Vi beställde Julkasse med ”vegokött” från Gröna Kassen vilket var supersmidigt. Leverans till dörren i sann jultomteanda! Påsen innehöll korvar, tzay, en seitanskinka som vi griljerade enligt medföljande recept och lite annat plickplock, som tofu och nötter. Som synes på bilden, ackompanjerades kassens innehåll med rödbetssallad, saltgurka, hummus, rödkålssallad, skagenröra (aka vegagenröra), Janssons festival, och stekt portabellosvamp.

julmaaat

RÖDBETSSALLAD

För 2-4 pers beroende på hur glupska personerna i fråga är ;)

Koka rödbetor och låt svalna, alternativt köp färdigkokta eller inlagda.

  • Ca 3-4 st rödbetor beroende på storlek
  • Gärna ett par picklesgurkor.
  • Senap 1-2 msk
  • Vegansk majonnäs 1-2 dl
  • Späd med havregrädde eller havrefraiche till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.

Det blir jättegott att ha i ett tärnat äpple, hackad lök eller granatäppelkärnor också. Våga prova dig fram!

RÖDKÅLSSALLAD
Strimla rödkål och skär apelsin i bitar.
Blanda en vinegrett på tre delar olja, en del vinäger, en matsked sirap, en matsked senap och salladskrydda. Häll över et göttiga och blanda i russin och solrosfrön. Fräscht och jättegott!

VEGAGENRÖRA
Recept här

”JANSSONS FESTIVAL”
Recept

julmaaaaaat

jul