Denna skapelse med citron och passionssmak gick hem med råge hos samtliga som stoppade den i gapet!
Inte var den otrevlig att se på heller. Frukt och blommor tenderar liksom att göra saker extra trevliga.
Dessutom var detta ett bakverk, som med undantag för viss väntetid, var enkelt att svänga ihop!

Munsbiten serverades i lyckat sällskap av Oreo-kex med dip av havregrädde som vispats med kakao.
Låter bilderna på denna syrliga dröm främja salivavsöndringen.

Vegansk cheesecake
vegansk cheesecake

Botten:
  • 15 digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin
Fyllning:
  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelesocker multi
  • 2 paket vegansk naturell färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och saft av en citron
Gelé:
  • 3 passionfrukter
  • 1 dl gelesocker multi
  • 1 dl vatten

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.

Fyllning: Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna.

Topp: Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.

Receptet lånat och kommer från http://veganvrak.blogspot.com

Texten för receptet är hämtad från Djurens Rätts sida vegokoll.se  http://www.vegokoll.se/recept/citroncheesecake-med-passionfrukt-0