Att sitta ner länge och äta en brunch med en massa småplock, är antagligen ett av de bästa tidsfördriven en helgförmiddag!
Bilden är från en sådan sittning i mitt kryp in för ett tag sedan.

Vegan brunch

Två försvinnande goda tillbehör som är klara i ett nafs;

Knäckebröd

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk krossat fänkålsfrö
  • Värm ugnen till 150 grader.
    Blanda alla ingredienser till en gröt.
    Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    Använd antingen fuktade händer för att fördela massan jämnt över plåten eller lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla till en tunn platta.Ta bort det övre bakplåtspappret om du använde dig av ett sådant.
    Toppa med flingsalt och ytterligare solros- och linfrön.
    Grädda i ca 40 minuter eller tills brödet fått en gyllenbrun färg.
    Låt svalna och bryt sedan i mindre bitar. Njut!

Raw chokladpudding på avocado

  • 1-2  mogna avocados beroende på storlek.
  •  0,5 – 1  dl kakao beroende på hur koncentrerad chokladsmak som önskas
  • Sötning i form av till exempel dadlar eller sirap
  • Ca 2 krm vaniljsocker eller eller vaniljpulver.
  • Om man vill kan man också addera en skvätt mjölk. Med fördel en nötig variant. Kör i mixern till en slät smet. Smaka av och justera efter preferens. Klart!