Kategori: Äta vegansk mat ute

WORLD VEGAN DAY, ALLA HELGONS DAG & KÄRLEKSFRUKOST

robin1år

Idag är det internationella vegandagen och det är ju verkligen värt att fira!
Likaså firas årsdag med bästa människan och lite mer som en bisak, alla helgons dag. Gjorde en överraskningsfrukost bestående av mangosmakande chiapudding under mandelspånstäcke. Denna var toppad med ”mini-vattenmelon” gjord av limeskalsklyfta fylld med melonsmakande agar-agar gelè. Till detta en mandarinpumpa, monsterfierad chokladboll, bär-spett, hjärtan gjorda med agar-agar, cashewgrädde och passionsfrukt.

Generellt för saker som görs med agar agar är ca 340 ml vätska och 1 tsk agar-agar pulver. Detta kokas sedan upp tillsammans och hälls i valfri form. Här gröpte jag ur en lime, delade den i två halvor, hällde i vätska som jag lät stelna och skar sedan till klyftor med hjälp av en vass kniv utan egg. Hjärtana gjordes genom att jag kokade upp ovanstående mängd agar-agar med koncentrerad vattenmelonsjuice. Hällde sedan vätskan i en grund, fyrkantig form och lät den stelna. Stansade sedan ut hjärtan med hjälp av pepparkaksform.

Aftonen avslutades mycket lyckligt med grymt prisvärd, sjurätters, vegansk (såklart) avsmakningsmeny på FARANG i Stockholm!

farang

farangmeny

www.farang.se

BOCKHOLMEN HAV & RESTAURANG, BRAVO!

I afton intogs middagen på Bockholmen hav & restaurang.
Ett mysigt hak i en äldre trävilla belägen precis intill vattnet på Bockholmsvägen i Bergshamra, Solna
Har ätit där många gånger och uteslutande blivit mycket väl bemött  och serverats specialkomponerad veganmat som fått smaklökar och ögon att jubla!
Ikväll blev jag särdeles lycklig över den meny som ordnades åt mig.
Varmrätten var vacker som en blomsterbukett och dessutom sagolikt smarrig och vällagad!
En riktigt god päronsorbet på bädd av bär utgjorde ett lyckligt avslut.
Trots att stället i fråga inte har någon vegansk rätt på menyn, trollade de med bravur fram dessa skapelser, som fick mitt välförtjänta beröm!
Rekommenderar varmt en visit!

www.bockholmen.com

bockholmen

dessertbockholmen

BURGARKUNGEN

Vill man äta en grymt god burgare gör man det allra, allra bäst hemma där tillbehören görs efter egna preferenser. Bästa burgaren har bland annat guacamole, friterade lökringar och ugnsbakad vitlök som tillbehör.
Ska burgaren bli perfekt bör dessutom min pojkvän vara den som rör i grytor och skålar. Det blir alltid fantastiskt gott när han lagar mat, och just den här burgaren var magi på tallrik.  Därför är han härmed officiellt utsedd till Burgarkung!

veganburgare
Har man inte en Burgarkung i sitt liv, men råkar bo i Stockholm bör man bege sig till Chutney på Katarina Bangata 19 och beställa deras fantastiska burgar-tallrik. På detta lilla gemytliga hak finns ett antal veganska ätbarheter med både sälta och sötma.

vegansk hamburgare